تسخیر سفارت ایران در لندن
خبرنگار سوالش را پرسید ، آیا گروگان ها آزاد می شوند ؟
خودش را کمی جابه جا کرد ، باید جواب درستی می داد ، هر چه باشد اورا نماینده خمینی می دانستند . در همین حال بود ، که سر و صدا شروع شد ، صدای همهمه و تیراندازی می آمد .
صورت خبرنگار سرخ شده بود و نفسش بند آمده بود ، فراموش کرده بود برای پرسیدن چه سوال مهمی به سفارت ایران در لندن رفته بود. فرصت را از دست نداد و از اتاق به بیرون دوید .
چند ثانیه بعد چند جوان عرب ، که فارسی خوب صحبت می کردند به داخل اتاق حمله کردند .
اسلحه را به سمتش گرفتند . تق ، تق ، تق ... صدای گلوله فضای اتاق را پر کرد.....
روان شناس صدا و سیما اینبار در کسوت یک شاهد عینی جلوی دوربین آمده بود . شبکه ی افق 22مرداد 1393
حمله به سفارت ایران در لندن ، درست چند ماه بعد از تسخیر سفارت امریکا توسط دانشجویان و حادثه طبس صورت می گیرد .
دکتر افروز روان شناس و عضو انجمن اسلامی ، در آن زمان نماینده وزیر دفاع در اروپا وکاردار مستقر در سفارت ایران در لندن بود .
به دلیل قطع ارتباط با امریکا و نابسامانی سفارت ایران در کانادا ، سفارت لندن بسیار مهم بود.
دراردیبهشت 1359 ، یک گروه که خود را خلق عرب می نامیدند و خواستار جدا شدن خوزستان از ایران بودند به سفارت ایران در لندن حمله کرده و 24 نفر را گروگان می گیرند . در این حادثه 2 نفر شهید و چند نفر زخمی می شوند . پس از شش روز پلیس انگلیس sis به سفارت حمله کرده و تمام گروگان گیر ها را در محل حادثه می کشد .
در این برنامه به نکته های مهمی اشاره شد
اول اینکه پلیس انگلیسی مستقر در سفارت حق ورود به سفارت را نداشته ولی در لحظه حادثه داخل بوده و وقتی تروریست ها در می زنند در را باز می کند . این مامور اسلحه هم داشته ولی مقاومت نکرده حتی تا پایان گروگان گیری
تروریست ها انواع واقسام تجهیزات مثل اسلحه و نارنجک و ... همراه داشتند در صورتی که طبق قانون انگلیس داشتن تفنگ پلاستیکی هم جرم است . این ها چطور توانستند این همه سلاح را وارد انگلیس کنند و دستگاه های امینتی متوجه نشوند جای تامل دارد.
چند ماه قبل سفارت امریکا در ایران تسخیر شده بود و در صدر اخبار دنیا بود . دکتر افروز می گوید که این افراد اجیر شده بودند تا چند کار را انجام دهند .
کانون توجه را از سفارت امریکا به سفارت لندن تغییر دهند . انقلاب را تحت شعاع قرار دهند و مقدمه ی حمله ی وسیع صدام را فراهم کنند .
این گروگان گیری 6 روز طول می کشد و دولت انگلیس تمایل داشت که این کار ادامه پیداکند.
روز آخر گروگان گیر ها اعلام می کنند که اگر امکانات را برای رفتن ما فراهم نکنید هر یک ساعت یک نفر را می کشیم ... دکتر افروز می گوید در این مدت می شد مذاکره کرد ولی دولت انگلیس این کار را نمی کند .
بعد از گذشت یک ساعت یک نفر را انتخاب می کنند. ساعت دوم همان فرد را که قبلا نکشته بودند تیرباران و از پنجره به خیابان پرتاب می کنند . طولی نمی کشد که پلیس sis ساختمان را محاصره می کند و داخل می شود
گروگان گیر ها تسلیم می شوند ولی همه ی گروگان گیرها به جز یک نفر که خود را در میان گروگان ها مخفی کرده بود توسط پلیس انگلیس و در محل حادثه ، کشته می شوند.
ناگفتههایی از "جنایت انگلیس" در حمله تروریستی به سفارت ایران در لندن
.: Weblog Themes By Pichak :.